Rotterdammers voor Rotterdammers
SAMENWERKEN IS SAMEN WERKEN
Meer weten, mee doen.....

Lijst Van Gerdingen

Prins Alexanderplein 6
3067 GC Rotterdam
Wij zetten ons in voor de belangen van alle Rotterdammers. Jong & Oud. Steun ons, wordt donateur. RABO rekening: NL 73 RABO 0149379420.
Op de hoogte blijven?

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Van Haagsche macht naar Lokale Kracht

Persbericht, 3 februari 2015

Hilbrand Nawijn lijsttrekker voor NEDERLAND LOKAAL

Voormalig minister Hilbrand Nawijn is bij de komende Statenverkiezingen de lijsttrekker voor NEDERLAND LOKAAL in Zuid-Holland.  Hij werd hiervoor unaniem benoemd tijdens een vergadering van de partij in Rijswijk.

De Zoetermeerder was voorheen directeur van de IND, advocaat, minister van Vreemdelingen Zaken en Integratie, Tweede Kamerlid, ondernemer en is nu fractievoorzitter van de lokale partij LHN in Zoetermeer. Zijn fractie is groter dan de VVD. Tevens levert de LHN een wethouder in het College.

Belangen

,,Het is belangrijk is dat de gemeenten worden vertegenwoordigd in de Provinciale Staten,’’ aldus Hilbrand Nawijn. ,, Vaak wordt er op geen enkel wijze met de gemeenten rekening gehouden. Bovendien worden de belangen van burgers in het geheel niet vertegenwoordigd bij de Provincie. De gevestigde partijen zijn teveel gebonden aan het landelijk beleid van hun eigen partijen.’’

Bevoegdheden

,,Gemeenten moeten meer bevoegdheden krijgen om hun eigen inwoners te kunnen bedienen,’’ vervolgt Hilbrand Nawijn. ,,Ook op democratisch gebied ontbreekt er het een en ander aan het huidige systeem. De Eerste Kamer, die getrapt wordt gekozen door de Provinciale Staten, lijkt nu een verlengstuk voor de Tweede Kamer. Dat is ongezond en in strijd met de Grondwet. Het wordt tijd dat de stem van de burger wordt gehoord op Provinciaal niveau. Nederland Lokaal wil daarvoor opkomen. Deze partij is ook tegen belastingverhoging in de provincie.’’

Meer informatie; http://www.nederlandlokaal.info/laatste-nieuwsbrief

Log in of schrijf je in om commentaar te geven
Door in te loggen (eerst inschrijven) kun je reageren op deze content.  log nu in/schrijf je nu in