Rotterdammers voor Rotterdammers
SAMENWERKEN IS SAMEN WERKEN
Meer weten, mee doen.....

Lijst Van Gerdingen

Prins Alexanderplein 6
3067 GC Rotterdam
Wij zetten ons in voor de belangen van alle Rotterdammers. Jong & Oud. Steun ons, wordt donateur. RABO rekening: NL 73 RABO 0149379420.
Op de hoogte blijven?

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

A13/A16 aansluiting onder het maaiveld...

De Lijst Van Gerdingen blijft zich inzetten voor een rijkswegaansluiting die onder het maaiveld blijft.

Ook in onze wijk Ommoord......

Verbijstering over uitspraken van minister Schultz Van Haegen (VVD) 

Rotterdamse bewonersorganisaties zijn verbijsterd over de bravoure waarmee Minister Schultz (VVD) opeens de tolheffing op de geplande snelweg A13/16 van tafel veegt. "Jarenlang heeft Schultz bij hoog en laag volgehouden dat tolheffing prima kon, en dat autorijders niet de tol zouden ontwijken,” aldus voorzitter Jan Jaap Groosman van de bewonersvereniging BVHBB uit Hillegersberg, "en nu opeens stelt zij schaamteloos dat niemand meer over de A13/16 zou rijden vanwege de tol."

De bewonersorganisaties riepen al jarenlang dat die tolheffing ook niet zou werken, maar de Minister zwaaide met dikke rapporten waaruit zou moeten blijken dat tolheffing geen probleem was. Het gemak waarmee Schultz nu haar eigen rapporten naar de prullebak verwijst, irriteert de bewonersorganisatie. "Eerst heeft Schultz ons jarenlang met die rapporten om de oren geslagen, kijk dan daar staat het toch, lees dan", aldus een getergde Groosman,"en nu propt zij haar eigen rapporten zelf diep in de prullenbak." Ook de Tweede Kamer is volgens de bewoners jarenlang een rad voor ogen gedraaid.

De bewonersorganisaties vragen zich af, of de rapporten van de Minister nog meer "onzinkennis" bevatten. "Denk aan de overlast in A13 Overschie die door de A13/16 volgens de Minister tot het verleden zou behoren", zo geeft Groosman alvast een voorzet, "de onafhankelijke MER Comissie riep al jaren geleden dat die A13/16 voor géén meter helpt om de overlast te verminderen in Overschie."

Eigen onderzoek van de bewonersorganisaties bevestigt de uitspraak van de MER Commissie. "Dit is de volgende worst die de Minister de Rotterdamse bewoners en de Tweede Kamer al jarenlang voorhoudt. Straks blijkt het dus ook gebakken lucht te zijn, en blijft de stank en de roet in Overschie daar gewoon in de lucht hangen."

Lees verder: http://bosvariant.nl/page44.php

Ook de deelnemers aan het Platform RegioparkRottemeren-A13/16 streven een gezamenlijk doel na: 

- Indien de A13/16 aangelegd moet worden, dan dient die optimaal ingepast te worden in de omgeving.

- Voor het gedeelte waarin het Lage Bergse Bos wordt gepasseerd – onderdeel van het Regiopark Rottemeren – betekent dit: 

Een tunnel onder maaiveld van de President Rooseveltweg in Ommoord tot de Ankie Verbeek-Ohrlaan in Hillegersberg.

Het Platform tracht dit te bereiken door de volgende activiteiten: 

- leveren van inbreng bij de voorbereiding van de trajectnota (bij Rijkswaterstaat en gemeente/stadsregio);

- leveren van informatie en argumenten voor bestuurders om te kiezen voor de gewenste inpassing voordat zij standpunten innemen over keuzen in het proces;

- indienen zienswijzen als documenten ter visie liggen;

- geven van inspraakreacties bij bespreking in (deel)gemeenteraden en Provinciale Staten;

- als niet de gewenst keuzen worden gemaakt het inzetten van beroepsprocedures.

Naast dit gezamenlijk doel kunnen er per deelnemende organisatie nog aanvullende doelen en/of activiteiten zijn en worden er ook aanvullende zienswijzen ingediend. 
Zo zijn er deelnemers actief bezig met nut en noodzaak van de weg en worden er ook alternatieven ontwikkeld.

Lees verder: http://www.platforma13a16.nl

Rotterdam januari 2014

Reacties

Log in of maak een profiel aan op deze site
Als je inlogt of een profiel aanmaakt op deze site kun je sneller reageren en worden je reacties automatisch geupdate met je nieuwe gegevens als je die aanpast. log nu in/schrijf je nu in 
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld