Rotterdammers voor Rotterdammers
SAMENWERKEN IS SAMEN WERKEN
Meer weten, mee doen.....

Lijst Van Gerdingen

Prins Alexanderplein 6
3067 GC Rotterdam
Wij zetten ons in voor de belangen van alle Rotterdammers. Jong & Oud. Steun ons, wordt donateur. RABO rekening: NL 73 RABO 0149379420.
Op de hoogte blijven?

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Betrokken partijen bij onze veiligheid

Een blik vooruit....

Ben Groos, deelraadslid in prins Alexander voor de Lijst Van Gerdingen, neemt een kijkje achter de schermen bij de RET en de Politie Rotterdam Rijnmond.

“Tijdens mijn werkbezoeken aan de RET en Politie Rotterdam Rijnmond ben ik geconfronteerd met de realiteit waarmee onze politiemannen en -vrouwen en de controleurs van de RET, dagelijks mee te maken krijgen, zegt Groos

Het vak van politieagent is meer dan een bekeuring uitschrijven bij overtredingen. De wijkagent is betrokken bij uw omgeving, wordt opgeroepen bij aanrijdingen en woninginbraken, verleend hulp bij ongevallen en is waakzaam over u en mijn veiligheid. De inzet van de agent is groot, maar ook de werkdruk. Ondanks de verminderde aantallen agenten op straat proberen de gezagsdragers er het beste van te maken maar moeten wel prioriteiten stellen aan inzet en uitvoering van het politiewerk.

Het bezoek aan de RET geeft een goede indruk over de enorme organisatie die nodig is om miljoenen reiziger per jaar veilig te vervoeren. Als maatschappelijk betrokken onderneming biedt de RET meer dan veilig, zorgeloos en comfortabel openbaar vervoer. Ze hebben een lange historie en zijn verbonden met Rotterdam en willen in de regio ook sociaal verbinder zijn!”

Eerder heeft de Lijst Van Gerdingen, zich uitgesproken over de toenemende woninginbraken en onveiligheid in de wijken en openbaar vervoer. De onstuitbare drang van het College van B en W op de Coolsingel om te bezuinigen op het ambtelijk apparaat, Stadstoezicht en de Politie, leidt tot onveiligheid op straat en in de winkelcentra.

Wij verwachten praktisch en realistisch maatregelen om de toenemende onveiligheid een halt toe te roepen: De wijkagent weer zichtbaar op straat en de conducteur terug op de tram en bus.

Lees verder: http://www.politie.nl/mijn-buurt?geoquery=rotterdam+alexander&distance=5.0&submit= en http://corporate.ret.nl/duurzaam-onderweg.html

Rotterdam, december 2013 

 

Log in of schrijf je in om commentaar te geven
Door in te loggen (eerst inschrijven) kun je reageren op deze content.  log nu in/schrijf je nu in